Ásványok jótékony hatásai

Achát:

Segíti a befelé fordulást, a magunkba nézést, és a pozitív gondolkodást. Fokozza a belső stabilitást, és realitás érzéket. Védelmet és biztonságot közvetít. A sejtek regenerációs képességét, és hatással van a vérképzésre is. Ha valaki szeretne felhagyni a dohányzással, jó hasznát veheti ennek a kőnek.

Ametiszt:

Tisztító, védelmező kő. Igazságérzetet, ítélőképességet, tudatosságot képviselő kő. Fájdalomcsillapító, anyagcsere javító. Nyugalmat, kiegyensúlyozottságot ad. Az egyik legspirituálisabb kő; erősíti az isteni szeretetet, fejleszti az önzetlenséget és a spirituális bölcsességet. Használható alvászavarok ellen is. Serkenti az immunrendszert.

Akvamarin:

Segíti az érthetőség, félénkség, rátermettség, tájékozódás képességeit. Alkalmazható: anyagcsere, állkapocs, csecsemőmirigy, csigolyák, csontok, fehérvérsejtek, fogak, garat, gyomorfekély, idegek, immunrendszer, karok, kezek, lép, máj, nyakszirt, szemek, szív, szívkoszorúerek, szívinfarktus megelőzése, tarkó, torok, vesék kezelésére.

Aventurin:

Boldogulás köve. Ellazulás, pihenés, empátia, kreativítás, koleszterin csökkentés, szívinkfartus ellen. Segít a stressz leküzdésében. Elűzi a mélyen ülő félelmet, stabilizálja a lelket. Segíti a döntéshozatalt, és a betegségek okainak feltárását. rendkívül hasznos
bőrproblémáknál, bőrbetegségeknél és allergiánál. Visszaadja az elveszett reményt.

Apatit:

Kimozdít, elindítja a folyamatokat. Változás köve. Az önbecsülés köve. Felhozza a tudást, hogy ki vagyok én. A nyugalom, és a béke köve, ezért csillapítja a hiperaktivitást, a magas vérnyomást . Gyógyítja a csontokat.

Borostyán:

Öntudat, spontanítás, kreativítás, segíti a fogzást, gyomor, vese, izületi panaszokra jó.

Citrin:

Életerő köve, tisztít és regenerál. A nap erejét hordozva életörömöt közvetít,vonzza számodra a gyarapodást és a sikert. Növeli az önbizalmat,hangsúlyozza az egyéniséget és fejleszti az eltökéltséget. Segíti a belső nyugalmat,fokozza az életörömöt. Magabiztosság, életkedv, emésztés, gyomor, lép, hasnyálmirigy serkentése. A napi stresszből eredő cukorbetegség és emésztési zavarok kezelésében segít. A vérben és a bélrendszerben semlegesíti a méreganyagokat. Felébreszti az érdeklődésünket. Depresszió ellen is hatásos.

Csaroit:

Tisztítja az aurát, és fokozza a feltétel nélküli szeretetet.Ugyan akkor mélyreható fizikai?érzelmi gyógyulást idéz elő. Hozzájárul ahhoz, hogy a jelen pillanatot tökéletesen fogadjuk el. Különösen hasznos az ellenállás leküzdéséhez, valamint a dolgok távlatokban történő szemléléséhez. Belső hajtóerővel, energiával és spontaneitással ruház fel, viszont csökkenti a stresszt és az aggódást; kiegyensúlyozottá tesz. Jó meglátásokat sugall a csaroit a negatív energiát gyógyítóvá alakítja át, a rendellenességeket pedig jóllétté változtatja át. A kimerült testet újra energiával tölti fel, meggyógyítja és kiegyenlíti a kettősségeket, szabályozza a vérnyomást. Jótékonyan hat a szemre, a szívre, a májra és a hasnyálmirigyre. Hasznos alvászavarok ellen.

Dalmata Jáspis:

Hangulat javító kő. Jókedvre hangol és energiával lát el. Egyensúlyba hozza a testet és a lelket,összehangolja a jin és a jang energiákat. Segít belátni a hibákat, ez?ltal leépíteni a bűntudatot. Jó hatással van az emésztésre,vesékre és a cukor szintre a testben.

Fluorit:

Segít felismerni és legyőzni a külső befolyásokat. eloszlatja az összezavarodottságot. Belső útmutatást ad. Idegrendszert serkenti. A testben mindent tisztít, megszűr, eloszlat és újraszervez, ami nincs megfelelő állapotban. Ez a legjobb kristály a rendezetlenség bármilyen formájának megszüntetésére. Feloldja a megmerevedett viselkedésmintákat, gyengéden ajtót nyit a tudatalattira, és az elfojtott érzéseket a felszínre hozva eloszlatja azokat.

Hematit:

Gyulladások esetén nem szabad használni! A vér köve! Magas vastartalma,és vérképző hatása van. Fokozza az akaraterőt,szívósságot és a kitartást. Védőhatása jelentős. Erős földelő hatással bír. Újrateremteni a test nyugalmát és harmóniáját .Növeli az önérzetet . Magabiztosságot ad. Hatékonyan kezeli a mértéktelenséget mint például az evés,dohányzás. Semlegesíti az önkorlátozást,gazdagítja az egyéniséget. Hosszú távú alkalmazása normalizálja a vérnyomást.

Hegyikristály:

Gyógyító kő. Tisztítás, Tudatosság, Önismeret, összehangolja a 2 agyféltekét. Nyugtat és kiegyensúlyozottá tesz. Bármilyen fájdalmat csillapít. Felveszi a negatív energiát és pozitív energiával tölt fel. Általa megőrizhetjük egyensúlyunkat és erőt ad.

Holdkő:

Nőiesség köve! Tisztánlátás, nyitottá tesz, segít a szülés utáni és a menstruációs panaszokban. Segít megérteni az álmokat. Erőteljesen hat a női szervekre. Segíti a befogadást. Emlékeztet az élet körforgására. csillapítja a felindulást, amelyet helyzetek vagy érzelmi okok váltanak ki. Érzelmileg: a holdkő csillapítja az érzelmi bizonytalanságot és stresszt, valamint stabilizálja az érzelmeket, enyhíti a bőr, a haj, a szem, a máj és a hasnyálmirigy elváltozással járó betegségeit.

Hópehely obszidián:

Felszabadulás köve. Saját árnyoldalunk felfedezésében segít. Oldja a félelmeket, sokkokat, fájdalmakat Önbizalmat ad. segíti a sebgyógyulást. használható vírusfertőzések megelőzésére.

Howlit:

Nyugtató kő. Türelemre tanít,valamint segít megszüntetni a dührohamot és a fékezhetetlen haragot. Erősíti a pozitív jellemvonásokat,csillapítja az elmét. Segíti a fogyást és a salaktalanítást. A fogyókúrázók kövének is nevezik.

Jade:

Önmegvalósítás köve, felszínre hozza a belső tudást, lelki egyensúly. Színe aktiválja akaratunkat, bátorságunkat és kitartásunkat. serkenti a veseműködést, gyomor- és emésztési zavarokat gyógyíthatunk vele. Ezenkívül aktiválja a máj, epe, lép és a hasnyálmirigy működését.

Jáspis:

Harcos természetet erősíti, segít elérni a céljainkat, becsületessé tesz, Bátorságot ad, erősíti az immunrendszert, Méregtelenítő hatású, nemiszervek és gyomor megbetegedésében segít.

Kalcedón:

Segít a kommunikációban, az új helyzetekben való alkalmazkodásban, Ellenállóbbá tesz. Lelkesít. Vizsgák esetén kitűnő mert segít a stressz kezelésében. Légúti megbetegedések ellen alkalmas, enyhíti a frontérzékenységet, az egyensúlyérzéket . Csökkenti a vérnyomást. Segít a cukorbetegség leküzdésében.

Kagylóhéj:

Harmónia köve!
Békét és harmóniát kölcsönöz a testnek és a léleknek egyaránt.Magában hordozza a 4 elemet(föld,víz,levegő,tűz),ezáltal teljes egyensúlyt teremt bennünk.Jótékonyan hat a csontokra, fogra,nyálkahártyára és a nyirokrendszerre.

Képjáspis:

Gondoskodó kő. Türelmet és kitartást ad,belátóbbá és nyugodttá tesz a mindennapokban. Erőt ad a hosszantartó megmérettetésekben. Felszínre hozza az elrejtett bűntudatot, féltékenységet, gyűlöletet és szerelmet. S ha egyszer felszabadulnak úgy tekintünk rájuk mint megtanulandó leckére. Kényelemérzetet ad és csillapítja a félelmet.

Karneol:

Életerő köve. Kitartás, segítőkészség, Segít a gyors problémamegoldás, Serkenti az anyagcserét, vitamin- ásványi anyag felvételt. Oldja a szexcsakra blokkjait.

Korall:

Az anyaság köve. Talpra állít, felderíti a lelket. Életerő, vérkeringést élénkíti. Védőkő, kiegyensúlyozottságot hoz. Öregkori gyengeség, súlyproblémák,klimax esetén ajánlott. Segíti a termékenységet. Szerelemkőnek is nevezik.

Lápisz Lazuli:

Bölcsesség, becsületesség, Segít az érzelmek közlésében. A torok, gégefő és hangszálak panaszaira jó. Segíti a kommunikációt. Tisztánlátást ad.

Malachit:

Remény köve.Szépség, igazság, bátorság. Segít mások helyébe képzelni magunkat. Oldja a félénkséget és a gátlásokat. Fejleszti a képzelőerőt. Görcsoldó, megkönnyíti a szülést. Segít a női nemiszervek gyógyításában. Fokozza a májtevékenységet, méregtelenít, savtalanít, serkenti az agyi tevékenységet.

Mohaachát:

Megszabadít a szellemi láncoktól. Segít az újrakezdésben. Erősíti a reményt és a bizakodást. Segíti a kommunikációt, a nyirokáramlást, gyulladásgátló, enyhíti a frontérzékenységet.

Napkő:

Segít a belső énünk felfedezésében, hangulatjavító, javítja az önbecsülést. Segít a test öngyógyításában és a szervek együttműködését. Hatásos asztma ellen.

Ónix:

Védelmező kő. Segíti az önmegvalósítást, a célok elérését. Erősíti a felelősség érzetet. Javítja a koncentrációs készséget. Ellenállóbbá tesz. A fülproblémákat segíti.

Picasso Jaspis:

Erősíti bennünk a lényeg meglátásának képességét, segít, hogy önmagunk maradjunk minden helyzetben. Az ötleteink állhatatos megvalósítására ösztönöz. Segíti a kalcium-anyagcserét, erősíti a vastagbelet, a kötőszöveteket és a csontokat.

Rodonit:

Érzelmileg kiegyensúlyoz, táplálja a szervezetet és az embertársaink iránt érzett bajtársiasságot.Serkenti, tisztítja és hatékonnyá teszi a szívet és a szívcsakrát. Földeli az energiát, egyensúlyban tartja a jint és a jangot, valamint segít elérni a legfontosabb rendű lehetőségeinket. gyógyítja az érzelmi sokkot és pánikot, mivel támogató energiával látja el a lelket. Megsemmisíti a múltból származó érzelmeket, mint a régóta belülről emésztő sértődöttség és harag. Segít, hogy ne okoljuk a partnerünket olyan dolgokért, amelyek valójában bennünk vannak meg. Jótékonyan hat a csontnövekedésre és a hallószervekre. Gyógyítja a tüdőtágulást, az ízületi gyulladást, az autóimmun betegségeket, a gyomorfekélyt használhatjuk sokkra vagy traumára.

Rózsakvarc:

Szeretet, béke köve. Gyengéddé de határozottá tesz. Empatikussá tesz. Megszabadít az aggodalmaktól, negatív blokkoktól Fokozza az önszeretetet. Erősíti a szívet és a nemiszerveket. Fokozza a termékenységet. Segít a vasképzésben, álmatlanság ellen is hatásos.

Sólyomszem:

Az életút megértését segíti. A hangulatváltozásokat egyenlíti ki. Gátolja az energiaáramlást a testben így mérsékeli az idegességet, hormonmirigyek túlműködését.

Szodalit:

Igazság köve. Erősíti az igazságkeresést, segít hűnek maradni önmagunkhoz. Oldja a bűntudatot, segít elfogadni magunkat. Szabályozza a szervezet folyadékfelvételét. Segít a torokproblémákban.

Tejkvarc:

Figyelmesség köve. Hatása megegyezik a hegyikristályéval,de gyógyító ereje később érződik. Energiával gyógyítja a rosszul ellátott területeket,erőt ad. Segíti tisztánlátásod,és a helyes út megválasztását. Megszünteti a mártírság és az áldozatszerep érzését. A kő egy idő elszíneződik a negatív energiák miatt, amik körbevesznek minket.

Tigrisszem:

Védelmező kő. Az élet nehéz szakaszaiban, külső befolyások ellen segít. Megkönnyíti a célok megvalósítását, segít felismerni belső erőtartalékainkat és biztosítja a tiszta szándékot. Aktiválja a koncentrációt.
Rendbe hozza az önértékelési zavarok, az önbírálat és a blokkolt kreativitás következményeit. Segít felismerni a tehetséget és a hibáinkat. Fájdalomcsillapító. Gátolja a mellékvese túlműködését. Segít a mozgásszervek aktiválásában.

Turmalinkvarc:

Harmonizál, Szellemi szabadságot ad, igazságérzet erősítése, életvidámmá tesz, higgadtságot hoz. Felszabadítja a blokkolt érzéseket. Türelmessé tesz.

Türkiz:

Felélénkít, véd a külső behatásoktól. Fokozza az előrelátást, semlegesíti a túlsavasodást. Enyhíti a reumát, gyomorpanaszokat, vírusos fertőzéseket. Fokozza az agytevékenységet. Fájdalomcsillapító, görcsoldó, méregtelenítő.

Merlinit:

mágikus kő, amely egyaránt őrzi a sámánok, az alkimisták, a varázsló papok és más mágusok együttes tudásának lenyomatát, bölcsességét. A merlinit varázslatot és szerencsét hoz az életünkbe. Kapcsolatban van más dimenziókkal, és segít a világok közötti utazásban. Támogatja a sámáni gyakorlatokat és mágikus rítusokat, gondoskodik a spirituális törekvéseink sikeréről.Kiegyensúlyozza a dolgokat. Tisztítja az energiát, átprogramozza a negatív viselkedésmintákat.

Share this post

Start typing and press Enter to search

A kosarad

Nincsenek termékek a kosárban.