Ásványok karbantartása

Azt már olvashattátok hogyan hatnak ránk az ásványok, ez a köztudatban mármár elvárt dolog, hogy olyan kristályt válasszunk ami a legnagyobb segítségünkre lehet. De kevesen gondolnak arra, hogy mi is tartozunk nekik annyival, hogy rendszeresen tisztítjuk, feltöltjük őket.

Tisztítás

Ahhoz, hogy egy kő visszanyerje eredeti rezgési frekvenciáját, időnként tisztítani kell.

A kérdés az, hogy hogyan?

Számos kézzelfogható technika áll a rendelkezésünkre, ezeket mutatom most be 1-1 rövid leírással.

Vízzel történő tisztítás:

A víz a nagy természeti elemek egyike, róla kaptaa Föld a ” kék bolygó ” nevet.A folyó víz semlegesíti a statikus feltöltődést. Ehhez a követ egyszerűen a kezünkbe fogjuk és addig tartjuk hideg, vagy langyos víz alá, míg meg nem érezzük a tisztaságát. Figyeljünk rá, hogy folyóvízben tisztítsuk a köveket hiszen ha 1 tálba vizet teszünk, csak információt fog hordozni a tisztító feladatot nem érjük el.

A porózus kövekkel azonban óvatosan kell bánni, ezek ne érintkezzenek sokáig a vízzel! Ezeket a markunkba zárva tartsuk a víz alá, hogy ne közvetlen érintkezzenek vele. A porózus kövek közé tartozik az azurit, a malachit, a halit ( kősó ) és a türkiz, szelenit ,stb…

Tűzzel történő tisztítás:

A tűz egy másik nagyon erőteljes őselem. 1 gyertyát gyújtva behozhatjuk a tűz tisztítò energiáját, de óvatosan kell vele bánni hiszen a nagy hő hatása az ásványokban is kárt tehet. Ezért kezünkbe tartva kell a láng fölé helyezni a kristályokat és kérni a tűz tisztító energiáját.

Levegővel történő tisztítás:

A levegő a 3. Őselem. Ezt az energiát leginkább 1 füstölővel vagy sóval lehet megidézni, de a sóval vigyázni kell, erről pár sorral lejebb írok.

A füstölőt meggyújtva az ásványok körül kell mozhatni akár végtelen jel irányba és kérni a tisztulásukat. Ezzel a módszerrel az egész teret (szobát, magunkat) megtisztíthatjuk. A legjobb, ha a tisztításhoz tömjén, vagy szantál füstölőt vagy Palo Santot használunk.

Gyertyát is gyújthatunk, így már a 2 energiát (tűz, levegő) kombináljuk.

Sóval történő tisztítás:

Sóval nagyon óvatosan tisztítsunk hiszen kárt tehet az adott ásvány kristályszerkezetében. Csak akkor használjuk ezt a módszert ha úgy érezzük nincs más megoldás.

Ilyenkor tegyünk sót 1 kis tálkába és helyezzük rá az ásványt pár órára. Utána a sót dobjuk ki vagy felvizezve húzzuk le a wc-n.

A sómécses /halit/ nem csupán szép dekoráció, hanem
energetikailag is tisztítja a teret. Ezt a tulajdonságát felhasználhatjuk a kövek tisztítására is. Gyújtsuk meg a mécsest, a követ pedig tegyük a mécses peremére. A meleg fokozza a só hatását, és egy másik természeti elemet is
felhasználunk : a tűz tisztító erejét. Használhatunk sókristályból készült aromalámpát is. Ilyenkor a követ a só felületére tesszük,hogy a só hatása kibontakozhasson.

Energiával történő tisztítás:

Aki jártas az energetikában saját maga is megtisztíthatja vagy a természeti energiákat is kérhetitek amiről lejebb írok.

Földdel történő tisztítás:

Ezt a módszert akkor használjuk ha egy kristályt vissza akarunk adni Gaianak (Földanyának).

Ilyenkor keressünk egy helyet a természetben ahol úgy érezzük a legjobb helyen lenne a kő és megköszönve minden eddigi segítségét ássuk el a földbe, visszaadva ezzel a természetnek.

A tisztítás után ahhoz, hogy az ásványunk eredeti energiájában pompázzon hagyjuk, hogy feltöltődjön. Ehhez a művelethez is többféle technikát alkalmazhatunk

Feltöltés a nap energiájával:

Az ablakba vagy a természetbe kirakva kristályainkat, kérjük a nap feltöltő tüzes energiáját. Vigyázzunk, hogy tűző napon ne legyen sokat az ásványok inkább lágyabb kicsit árnyékolt helyet válasszunk.

Feltöltés a hold energiájával:

A Telihold megtisztít ugyanakkor fel is tölt bizonyos ásványokat pl: Holdkő, Malachit, szelenit.

Ha tisztításra használtuk a telihold energiáját egész nap az ablakban hagyhatjuk a kristályokat hogy a nap ereje feltöltse őket.

Az újhold minden olyan esetben segítségünkre lehet ahol valami újat szeretnénk kipróbálni, elérni és ehhez az ásványok segítségét kérjük. Ebben az esetben hagyjuk kint egész éjszakára az ablakban a kristályokat és kérjük az újhold teremtő energiáját.

Más ásványnyal való töltés:

Ha van otthon Ametiszt, Hegyikristály geódánk (nagyobb tömb) akkor a többi kristályt ráhelyezve kérhetjük, hogy tisztítsa meg őket és hagyjuk rajta pár órán keresztül. Ez után értelemszerűen az adott geódát is meg kell tisztítani

Hegyikristály:

Erre a célra legalkalmasabb a hegyikristálytű tiszta és erős energiarezgése. Ez a hegyikristály hegyes, természetesen fejlődött, megmunkálatlan formája. Egyes kristályok kőzetüregekben keletkeznek. Ezek az üregek nagyságuktól függően gyakran tálat formálnak. Ezt nevezik drúzának, vagy kristályháznak. A drúza keletkezésekor a koncentrált energia bezáródik az üreges térbe, ezért ezek a drúzák kiválóan alkalmasak más kövek feltöltésére, de őket is tisztítani kell.

Ametiszt:

Feltölthetjük ametiszttel is, de ennél vigyázzunk, mert csak az ametiszt-kristályok alkalmasak erre a célra, a csiszolt szilánkok nem.
Az ametisztben található vas és kvarc az, ami erőteljes energiarezgést kölcsönöz, ennek a kőnek. A csiszolatlan ametisztkristály minden csúcsa más töltéssel bír, ezért elég, ha kövünket az ametiszt kristályházra tesszük. Utána tisztítsuk meg az Ametisztet is.

Hematit:

Köveinket ezenkívül feltölthetjük csiszolt hematitszilánkokkal is. Ezek mágneszárványkáinak köszönhetően mágneses hatásúak, ezért érjük el vele a kívánt feltöltő hatást. Ez a feltöltés minden olyan kő esetében alkalmazható, amely tartalmaz fémet, vagy vizet.

Szelenit:

A szelenit rendkívül magas rezgése átengedi magán a negatív energiákat, nem raktározza el, ezért kitűnő más ásványok tisztítására.

Egyéb természeti helyekkel való feltöltés:

Egy kirándulás során nem csak a mi energiarendszerünk, de a nálunk lévő ásványé is új erőre kaphat, főleg ha hagyjuk töltekezni egy kiválasztott helyen.

Feltöltés felsőbb erők segítségével:

Kérhetjük felsőbb erők segítségét a tisztításhoz, feltöltéshez ki-ki saját hite szerint.

Ilyenkor kérjük meg az Angyalokat, őrangyalunkat, egyéb segítőnket, hogy tisztítsák vagy töltsék fel az adott kristályt és köszönjük meg közreműködésüket.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nincsenek termékek a kosárban.